upcoming events

unnamed.jpg
 

6 έργα της Μαρίας Φραγκουδάκη στο νησί της Άνδρου. 

Paradise Art Hotel in Andros hosts the innovatory works of the artist Maria Frangoudaki.

 Νέα συνεργασία με το Paradise Art Hotel


Μια εικαστική πρόταση που ενώνει τον Τουρισμό με τον Πολιτισμό & την Τέχνη σε συνεργασία με την SG art gallery και το ξενοδοχείο Saint-George Lycabettus

Ousia Wood shavings, gesso and pigment on canvas Πριονίδια, γκέσο και ακρυλικό χρώμα σε καμβά 110 x 110cm/εκ. 2016

Ousia

Wood shavings, gesso and pigment on canvas

Πριονίδια, γκέσο και ακρυλικό χρώμα σε καμβά

110 x 110cm/εκ.

2016


BedSheets Art Project

Facebook : #ΒedSheets2017   

Instagram : #BedSheets2017

Το έργο «BedSheets– Ο Δυϊσμός της Ελευθερίας» (The Duality of Freedom) που πραγματοποιήθηκε δημοσίως στις 27 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας και εξέπληξε περαστικούς και παρευρισκόμενους. Το γεγονός αυτό, αποτελεί την αφετηρία ενός εκτενούς project της Μαρίας Φραγκουδάκη. Πρόκειται για την πρώτη performance της Μαρίας Φραγκουδάκη μαζί με την Αναστασία Αργυρίου (Ψυχολογία Τέχνης) σε συνδυασμό με 3d mapping projection επάνω στην πρόσοψη του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Η προβολή πραγματοποιήθηκε με την τεχνική υποστήριξη της οπτικοακουστικής εταιρίας M-Spirit.

IMG_8280.jpg

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
“BedSheets”

Εγκαινια: Παρασκευη 5 Μαiου 2017, 20:00

S.G. Art Gallery | Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St. George Lycabettus Boutique Hotel

οι ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΙ καμβαδες-γλυπτα σε πρωτη αποκλειστικη παρουσιαση .

Έπειτα από το πρωτοφανές δρώμενο «BedSheets – Ο Δυϊσμός της Ελευθερίας» (The Duality of Freedom) που πραγματοποίησε η διεθνής εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη, στην Πλατεία Συντάγματος, η SG Art Gallery παρουσιάζει από τις 5 έως τις 27 Μαΐου τη νέα της ατομική έκθεση «BedSheets».

Η εικαστικός, αφού «δραπέτευσε» από τον τοίχο και τον χώρο, βγαίνοντας έξω στο δρόμο με την τέχνη του 3d mapping projection και της performance, επιστρέφει στο εσωτερικό περιβάλλον και παίζει εκ νέου με τον Δυϊσμό της Ελευθερίας: βιώνει τις αντιδράσεις του κόσμου εντός και εκτός των πλαισίων. Όπως είναι και οι καμβάδες της, των οποίων οι γωνίες βγαίνουν έξω από τα όρια.

BedSheets: η ιδέα

Τα νέα έργα της Φραγκουδάκη έρχονται απευθείας από το στούντιο της στη Νέα Yόρκη και θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα σε πρώτη αποκλειστική έκθεση, στην SG Art Gallery.

Η βασική ιδέα για το έργο της Μαρίας Φραγκουδάκη «The Duality of Freedom» ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. «Ξύπνησα μια μέρα και κοίταξα το κρεβάτι μου. Άρχισα να αναλύω την έννοια της προσωπικής ελευθερίας, μπαίνοντας σε ετερόκλιτους συναισθηματικούς κόσμους», εξηγεί η ίδια.. «Στο κρεβάτι μας είμαστε ελεύθεροι. Μπορούμε να είμαστε και έξω;», άρχισε να αναρωτιέται αργότερα η εικαστικός, αναλύοντας σε μια πνευματική και ψυχική διαδρομή το υποσυνείδητο του ανθρώπου και τις δυο πλευρές της ελευθερίας. Προ- σπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντίθετους προσδιορισμούς του δυϊσμού της Ελευθερίας, οδηγήθηκε στην εικαστική της σειρά «BedSheets».

Μια σειρά γλυπτών-καμβάδων, τρισδιάστατης μορφής, όπου το σεντόνι παίρνει τη μορφή συναισθήματος για την ίδια και τους αποδέκτες της τέχνης της. Η κίνηση του υφάσματος παγώνει: και η καλλιτέχνιδα «ξαπλώνει» τον θεατή σε διαφορετικούς τύπους κρεβατιών, ανθρώπινων επαφών, εμπειριών. Τι κρύβεται τελικά κάτω από τα σεντόνια; Τα έργα της Φραγκουδάκη κρύβουν μια ορμή που θέλει να δραπετεύσει από τις γωνίες και τα πλαίσια του καμβά, σαν να ψάχνουν να ελευθερωθούν τα σεντόνια και τα συναισθήματα που σκεπάζουν.

«Ένα σεντόνι οριοθετεί και μεταδίδει κίνηση ή προσλαμβάνει κίνηση από το σώμα που τυλίγει; Το περιτύλιγμα βοηθάει ή εμποδίζει; Εμπνέει ή περιορίζει; Σχηματίζει και προστατεύει; Ή σχίζεται και αποκαλύπτει;»

Μ.Φ.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Ειρήνη Δημητρακοπούλου αναφέρει σχετικά με το έργο της Φραγκουδάκη:

«Ένας πίνακας είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που φαίνεται. Όμως, στην περίπτωση της Μαρίας Φραγκουδάκη αυτό ισχύει όχι μόνο γιατί αντιστέκεται σθεναρά σε ορισμούς και κατηγοριοποιήσεις, αλλά γιατί παλεύει να χωρέσει την τρίτη διάσταση πάνω στον δισδιάστατο παραδοσιακό καμβά. Αψηφά όρια και περιορισμούς και δίνεται εξ ολοκλήρου στο κυνήγι της ελευθερίας.

Η ελευθερία αυτή εφορμά από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη ζωγραφική πέρα από την εικόνα, αλλά και πέρα από τα στενά όρια του τελάρου. Χρησιμοποιώντας αταίριαστα υλικά στη σειρά «BedSheets», όπως το ύφασμα και το bubble wrap, επικεντρώνεται στην υλικότητα και εξερευνά τον ενδιάμεσο τόπο ανάμεσα σε ζωγραφική και γλυπτική. Έντονα επηρεασμένη από κινήματα του ’50 και του ’60, όπως η ιταλική arte povera, το ιαπωνικό Gutai και η αμερικανική process art, η καλλιτέχνιδα πειραματίζεται μέσα από μια δημιουργική διαδρομή. Μοιάζει να απολαμβάνει κάθε στάδιο της εικαστικής δημιουργίας και επιδιώκει να το μοιραστεί με τον θεατή στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση, μέλημά της είναι να κοινωνήσει αυτή τη φρενήρη δημιουργική διαδικασία. Με αφαιρετική διάθεση προσπαθεί να διεμβολίσει τον χώρο ανάμεσα σε ίχνος και σκιά, σώμα και πνοή, λογική και πείραμα, μελέτη και ατύχημα, συνειδητότητα και υποσυνείδητο, χρησιμοποιώντας ως όχημα το σεντόνι ως ύλη, εικόνα, έννοια.»

Η Μαρία Φραγκουδάκη, επηρεασμένη από τη φιλοσοφία του Πλάτωνα, εξετάζει τις δύο έννοιες της Ελευθερίας: αυτό που υφίσταται και εκείνο που φαίνεται. Ερευνά ακατάπαυστα τα διπλά νοήματα. Παίζει με το συνειδητό και το υποσυνείδητο, το θετικό και το αρνητικό, αφήνοντας την τελική κρίση στους θεατές της.

Σχετικά με τη Μαρία Φραγκουδάκη

Γεννήθηκε το 1983, στην Αθήνα. Έχοντας ως βάση της τη Νέα Υόρκη, εμπλέκει μια ποικιλία οπτικών γλωσσών, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, ο χορός και η περφόρμανς, και δημιουργεί αφηγήσεις που ζωντανεύουν, χρησιμοποιώντας υλικά που περιλαμβάνουν ύφασμα, γύψο και χρώμα. Εμπνεόμενη από το καλλιτεχνικό κίνη- μα της δεκαετίας του 1960 που έγινε γνωστό ως Process Art, η εικαστικός άρχισε να εστιάζει πια όχι μόνο στη χρήση του χρώματος, αλλά και στα ίδια τα υλικά και στον τρόπο που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, καθώς και με τον χώρο. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Summer Exhibition στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου, FORM/Less στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, Scope Miami, Scope Basel, καθώς και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από το 2012 που ζει στη Νέα Υόρκη, έχει παρακολουθήσει τρία art residencies στο Πανεπιστήμιο, School of Visual Arts της Νέας Υόρκης και έχει εργαστεί δίπλα στον Donald Sheridan, master printer του Andy Warhol, καθώς και δίπλα στον Andrew Ginzel, έναν σύγχρονο Αμερικανό καλλιτέχνη, γνωστό για τα μεγάλης κλίμακας έργα τέχνης του σε δημόσιο χώρο και για τις εγκαταστάσεις του. Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε διεθνείς ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές συ- μπεριλαμβανομένης της Google.


24.04.2017 Δημοσιευτηκε στο kathimerini.gr

BedSheets – The Duality of Freedom

ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ

ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ GRANDE BRETAGNE ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ

Την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 21.00, η διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη θα ξαφνιάσει τους πολίτες επιχειρώντας να πραγματοποιήσει ένα εικαστικό δρώμενο που για πρώτη φορά θα συμβεί στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια ιδέα της ίδιας, για τις ανάγκες της οποίας συνεργάστηκε με την artist-performer Αναστασία Αργυρίου, που, μελετά την Ψυχολογία της Τέχνης.  Το βράδυ της Πέμπτης, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη μιας εκτεταμένης σειράς εικαστικών και διαδραστικών γεγονότων που υπογράφει η Μαρία Φραγκουδάκη. Ωστόσο,  η ίδια, επιθυμεί να μην αποκαλύψει το τι ακριβώς θα συμβεί. Το μόνο που εξηγεί είναι πως εκείνη τη νύχτα, θα «κρυφτεί» στην Πλατεία Συντάγματος και προτού όλα ξεκινήσουν, θα χαμηλώσει τα γύρω φώτα.

Ο ΣΚΟΠΟΣ

Ο βασικός της στόχος είναι να ξετυλίξει το πιο βαρυσήμαντο δίλημμα στην ιστορία του Ανθρώπου. Είμαστε Ελεύθεροι ή νομίζουμε πως είμαστε; Ο Δυϊσμός της Ελευθερίας θα ξεκινήσει από τα χαμηλά και στη συνέχεια, η Φραγκουδάκη θα τον εκσφενδονίσει δημοσίως, μπροστά στα μάτια του κοινού. Το βαθύ αυτό ερώτημα, θα το ανυψώσει μέχρι και στα 3.000 εκατοστά ύψος!
Σκοπός της είναι να πιάσει το πλήθος εξαπίνης. Όπως λεει και η ίδια, «μια στιγμή αρκεί». Για να μεταμορφώσει την πρόσοψη του ιστορικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Να τραντάξει το κοινό, τις αισθήσεις και το νου. Και να πιάσει τον ανυποψίαστο πριν να προλάβει να φιλτράρει τις σκέψεις του. Προσμονή της είναι το αυθεντικό, καθαρό συναίσθημα. Η πρώτη αντίδραση.

«Εξωστρέφεια και ενδοστρέφεια εναλλάσσονται με στόχο την ισορροπία. Όψεις του εαυτού μας εκφράζονται με τους συμπολίτες μας, τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τις ιδέες, τις πράξεις και τις κινήσεις μας μέσα στον χώρο. Αλλά ποιον χώρο;»

Μ.Φ.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η Μαρία Φραγκουδάκη καταπιάνεται για πρώτη φορά με μία τόσο φουτουριστική διαδικασία, για την υλοποίηση της οποίας, απαιτήθηκε τρομακτικός συγχρονισμός και άριστος χειρισμός μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. Η μέχρι σήμερα εικαστική δουλειά της, υποδέχεται την κίνηση, την οπτικοακουστική και τη διάδραση δίνοντας ακόμη περισσότερο έμφαση στην τρίτη διάσταση.
Η εικαστικός θα επιχειρήσει να μεταδώσει και πάλι Τέχνη στον θεατή της, αλλά αυτή τη φορά, με έναν τρόπο πολύ πιο ορμητικό από ότι θα το έκανε με τον καμβά της. Στην ουσία, απελευθερώνει την Τέχνη από τον κλειστό χώρο όπως είναι μια γκαλερί ή ένα μουσείο. Σε μια συμβολική δράση συνδεδεμένη με τον Δυϊσμό της Ελευθερίας, καταρρίπτει τα όρια του τοίχου και του χώρου μιας αίθουσας τέχνης και φέρνει την Τέχνη κοντά σε όλους. Προσκαλεί τους πάντες χωρίς περιορισμό, να δουν, να ακούσουν, να προβληματιστούν και να κρίνουν.
Η Πλατεία Συντάγματος δεν είναι τυχαία επιλογή. Η Φραγκουδάκη διαλέγει να ξετυλίξει το μεγάλο δίλημμα στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας. Σε ένα σημείο – κόμβο για το κέντρο της Αθήνας και ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού έθνους και τη Δημοκρατία. Απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων και το Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, η Πλατεία Συντάγματος είναι το μεγάλο πέρασμα. Για τις εθνικές παρελάσεις αλλά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ζητωκραυγής.   Είναι ο παλμός της πόλης.


27.04.2017 Publish to ekathimerini.com

Setting art free in Syntagma Square

On Thursday at 9 pm, internationally renowned artist Maria Fragoudaki will surprise Athenians by attempting an artistic happening based on an idea of her own and realized in collaboration with the performance artist Anastasia Argyriou, who studies Art Psychology. This will be a visual event never seen before in Greece. This event will signal the launch of an extensive array of visual and interactive events by the artist. She does not, however, wish to reveal exactly what will happen. All she will say at this time is that she will be hiding somewhere in Syntagma Square and that the lights will dim before the event unfolds.

Purpose

The artist’s main goal is to explore the most important question in the history of man: Are we free or do we just think we are? The Duality of Freedom begins right down at ground level; in front of the watchful eyes of the public, Fragoudaki will work to unravel the mysteries surrounding this question in an approach that will soar to the height of 3000 centimeters! Her aim is to catch the crowd off-guard. “One moment is enough,” she says. Enough to transform the facade of the historic Hotel Grande Bretagne. Enough to shake the audience to its core. Enough to capture the unsuspecting spectators before they have time to filter their thoughts. Pure, raw feeling is what she is looking for. The first reaction. “Extroversion and introversion alternate in an effort to reach a balance. Aspects of ourselves are expressed through our fellow citizens, our family and friends, our ideas, our actions and our movements in space. But which space?”

Futuristic process

This is the first time Maria Fragoudaki has involved herself in such a futuristic process, the implementation of which requires perfect synchronization and masterful handling of state-of-the-art audio-visual equipment. To date, her work has been about the interaction between movement and image, giving emphasis to the third dimension. Once again, Fragoudaki will use these elements to try to convey her art to her viewers, but this time, it will be in a more impetuous way than she uses with her canvases. In essence, she is releasing Art from confined spaces such as galleries or museums. In a symbolic act associated with the Duality of Freedom, she is tearing down the boundaries of walled spaces and bringing art closer to everyone. She is inviting everyone to see, to hear, to reflect and to judge, without limitations.

Syntagma Square is not a random choice. Fragoudaki chose to address her subject in the heart of the Greek capital, at a location which is both Athens’s busiest hub and one of its landmarks, associated with the nation’s history and with the democratic polity. Located across from the Parliament Building and the Monument of the Unknown Soldier, Syntagma Square is the ideal location for parades and other celebrations as well as for protests. Here beats the pulse of the city.

EXCLUSIVE EVENT

MARIA FRAGOUDAKI
SG ART GALLERY
HOTEL GRANDE BRETAGNE

Στις 27 Απριλίου και ώρα 20.50

τα φώτα στην Πλατεία Συντάγματος θα σβήσουν.

Ένα λευκό κρεβάτι εμφανίζεται στο πεζοδρόμιο.
Το κοινό έχει το βλέμμα του στραμμένο πάνω στο ιστορικό κτίριο του
Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Τότε, ένα λευκό σεντόνι θα αρχίσει να
τυλίγεται πάνω στην πρόσοψη.
Και όλα...
θα μεταμορφωθούν.

Η συνέχεια επί της...

Λεωφόρου Αμαλίας και Βασιλέως Γεωργίου, Αθήνα 105 64


On April 27, at 20:50

the lights in Syntagma Square will go out.

A white bed will appear on the pavement.
All eyes will be on the historical building of the Hotel Grande
Bretagne. Then,
a white BedSheet will begin to wrap itself around the building’s façade.
And everything...
will be transformed.

To be continued...

at Amalias Avenue & Vassileos Georgiou, Athens 105 64


Facebook : #ΒedSheets2017   

Instagram : #BedSheets2017

12.04.2017 Δημοσιευτηκε στο kathimerini.gr

Μαρια Φραγκουδακη: η στιγμη που θα ταρακουνησει το Συνταγμα

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για το μεγάλο δρώμενο που θα πραγματοποιήσει το βράδυ της 27ης Απριλίου, στην Αθήνα, η Μαρία Φραγκουδάκη.

Η διεθνούς φήμης εικαστικός που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και εκτελεί μαζί με τους συνεργάτες της, τις απαραίτητες διεργασίες για τις ανάγκες του έργου. Ωστόσο, έχει καταφέρει να μην γίνει αντιληπτή καθώς, βασικό της μέλημα είναι να κρατά το τελικό δημιούργημά της αυστηρά μυστικό.

Το βράδυ της 27 ης Απριλίου, ημέρα Πέμπτη, η ίδια, θα «κρυφτεί» στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος και θα τολμήσει να χαμηλώσει τα φώτα προτού όλα ξεκινήσουν...

Σκοπός της είναι να πιάσει το πλήθος εξαπίνης.

Γιατί επιμένει στη μυστικότητα;

Είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Φραγκουδάκη καταπιάνεται με μία φουτουριστική διαδικασία για την υλοποίηση της οποίας απαιτείται τρομακτικός συγχρονισμός και άριστος χειρισμός μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. Κίνηση, οπτικοακουστική και διάδραση παίρνουν νέα θέση στη μέχρι τώρα εικαστική δουλειά της.

Θα επιχειρήσει να μεταδώσει τέχνη στον θεατή της, όμως, με έναν τρόπο πολύ πιο ορμητικό από ότι θα το έκανε με έναν καμβά.

Μια στιγμή της αρκεί. Ετσι, θα τραντάξει το κοινό, τις αισθήσεις και το νου.

Επιμονή της είναι να μην αποκαλύπτει το έργο, έτσι ώστε να πιάσει τον ανυποψίαστο πριν να προλάβει να φιλτράρει κάποιες σκέψεις.

Προσμονή είναι το αυθεντικό, καθαρό συναίσθημα.

Η πρώτη αντίδραση.

 

Maria Fragoudaki: The moment that will shake up Syntagma Square

The countdown begins for the major happening that Maria Fragoudaki will put up on the evening of April 27th in Athens.

The internationally-renowned visual artist, who has been living and working in New York for the past few years, is already in Athens, setting up the project along with her team. She has, however, managed to remain undetected, since she is adamant on keeping the final creation a secret.

On the evening of April 27th, a Thursday, Maria will hide in the centre of Athens, in Syntagma Square, and she will dare to turn the lights down before it all begins...

Her aim is to catch the public by surprise.
Why does she insist on secrecy?
This is the first time that Maria Fragoudaki engages in a futuristic process whose realisation demands meticulous timing and flawless handling of high-tech equipment. Movement, audiovisuals and interactivity now claim a new place in the line-up of her work to date. She will attempt to impart art to her viewers, but in a much more forceful way than she would through a canvas.

She only needs a moment to shake up the audience, the senses and the mind.

She is determined not to reveal the project, so that she can catch us unaware, before we have the chance to filter our thoughts. Anticipation is the authentic, pure emotion.

The first reaction.


07.04.2017 Δημοσιευτηκε στο kathimerini.gr

Μαρια Φραγκουδακη: η δημιουργια που δεν θελει να αποκαλυψει

Με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο, η διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη έρχεται από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα για να διεγείρει το κοινό.

Ενα κοινό πολυπρόσωπο που απαρτίζεται από φιλότεχνους και μη, ανυποψίαστους περαστικούς στο δρόμο, αλλά και επιφανείς συλλέκτες.

Στόχος της είναι να εξάψει την περιέργεια. Να μοιραστεί σκέψεις και να γεννήσει προβληματισμό, κάνοντας τον θεατή της, να κοιτάξει προς τα μέσα. Να δει τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από τη δική της σκέψη.

Η Φραγκουδάκη κρατά μυστική την ιδέα της αποφεύγοντας κατηγορηματικά να αποκαλύψει το ποιο θα είναι το τελικό δημιούργημα.

Το μόνο που ξεκαθαρίζει είναι ότι σε λίγες ημέρες, θα βρεθεί σε ιστορικά θεμέλια του 1878 στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί, θα ξετυλίξει το πιο βαρυσήμαντο δίλημμα στην ιστορία του Ανθρώπου.

Θα ξεκινήσει μια σκέψη από τα χαμηλά. Στη συνέχεια, θα την εκσφενδονίσει δημοσίως, και θα προσπαθήσει να την αναρριχήσει, ανυψώνοντάς την μέχρι και τα 3.000 εκατοστά ύψος.

Συνεχίζεται...


10.04.2017 Publish to ekathimerini.com

Maria Fragoudaki: the creation she refuses to reveal!

World-renowned artist Maria Fragoudaki is coming to Athens from New York to stimulate the public. This public is, for her, everyone; not only art lovers and collectors, but also just passersby, people who weren't actively seeking out art.

Her goal is to ignite curiosity, to share thoughts and to incite reflection, making her viewers look deep within to see themselves through her thoughts.

Fragoudaki is keeping her idea tightly under wraps, absolutely refusing to reveal what her final exploit will be.

The only thing she has confirmed is that, in a few days, she will be in central Athens, at a historical monument dating from 1878.

There, she will tackle the most momentous riddle in the history of humankind.

She will be starting from low down with a thought that she will raise up, aiming to make it reach a height of 3000 centimeters!

To be continued...

 
© Maria Fragoudaki 2011 -2017